Thuis tegen Roda JO8-4: 6-6

25 maart 2017 (geplaatst door: Emile Eimermann)
Quick kwam goed uit de startblokken en stond bij rust al ruim voor. In de tweede helft werd zelfs een 5-1 voorsprong bereikt, maar onze jongens lieten daarna Roda terugkomen in de wedstrijd. Doordat de organisatie soms ver te zoeken was, stond gaandeweg de tweede helft 5-3 op het scorebord.  Nog geen vuiltje aan de lucht, aangezien al snel de 6-3 werd gemaakt. In de laatste 5 minuten ging het echter toch mis. Samen is niet alleen en dat betekent ook dat je achterin de boel moet kunnen dichtmetselen. Roda kwam terug tot 6-5 en in de laatste minuut was daar ook nog de wet van Murphy: de 6-6 was een feit en het fluitje klonk niet veel later. Geen tijd meer om dat nog te repareren.

Het was zeker geen onaardige wedstrijd, maar het blijft lastig voor onze jongens dat je 2x20 minuten gefocussed moet zijn en voor elkaar door het vuur moet blijven gaan. De spelertjes verwoordden het tijdens het penaltyschieten zelf goed: dit voelde als een verlies. Nu dus nog tussen de oren krijgen dat je ook en juist tijdens de wedstrijd het tij kan keren. Naar de training maar weer, want daar moet de winst gehaald worden en het tweede selectieteam is in de gelukkige omstandigheid dat twee keer in de week getraind mag en kan worden. Want hier valt gewoon op te trainen....

AFC Quick JO8-2 (2023-2024)