DOSC O8-1 troeft onze 08-1 af op een regenachtige woensdag

22 februari 2017 (geplaatst door: Koert Flapper)
Het beloofde een onstuimige avond te worden met veel nattigheid. Toen onze O8-1 om 18:00 aantrad tegen DOSC 08-1 waren de weergoden ons goed gezind. Dat was niet het geval met onze tegenstander.
De wedstrijd begon Quick met Joost op doel. Quick had er zin in. De eerste minuten had Quick een paar mooie aanvallen vanaf rechts. Matthijs dribbelde de bal van achteruit richting keeper en waagde twee keer een trap op doel. Helaas mocht de bal het net niet raken.
DOSC liet in de eerste helft goed samenspel zien. Ze hadden goed overzicht, wisten elkaar feilloos in de loop aan te spelen en zochten goed de vrije ruimte. Gevolg: snel achter elkaar poeierden ze meerdere ballen af op het doel van Quick. Ook al wist Joost een bal hoog te blokken en weg te werken, er belanden en toch drie in het doel van Quick.
Eind eerste helft kwam Quick met een tegenoffensief. Langs rechts ging de bal in rap tempo naar voren, kwam hoog voor doel waar Maarten, de kleinste van het veld maar de sterkste in de lucht, de bal door kopte naar Skip die hem genadeloos achter de keeper van DOSC legde. Grote vreugde en met nog een erin zouden we weer de aansluiting vinden. Helaas herpakte DOSC zich en maakte er nog twee bij voor rust. Tussenstand 1-5.

Met een wissel van reporter aan de zijlijn werd de tweede helft begonnen. Naast de reporterwissel had Quick ook een keeperwissel toegepast: Tijn in de plaats van Joost. Koen had de mannen goed toegesproken in de rust en de jongens begonnen gegroepeerd en fanatiek. Na het goed verwerken van een aanval van DOSC ging het echter mis in de spelhervatting. DOSC nam de bal over en maakte er 1-6 van. De jongens lieten de hoofden echter niet hangen en na goed aanvallend spel zag men dit 2 keer beloond met een corner. De afwerking van Nick was dit keer niet tussen de palen, maar net naast.  DOSC nam het aanvallen weer over waardoor onze jongens terug moesten. Tijn keerde samen met de achterlinie bestaande uit Joost, Teun en Skip diverse aanvallen. Uit een corner valt de bal tussen de verdediging van Quick en werkt een aanvaller nummer 7 in het net. Toch had men het gevoel dat Quick het doel zou kunnen treffen. En inderdaad, na schoten van Matthijs en Nick die net naast eindigden, werd, net voor tijd, Lukas in stelling gebracht waardoor hij met zijn linker de 2-7 mocht noteren. Dit was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.
Net zoals bij andere wedstrijden, werd er afgesloten met het nemen van de penalty’s en het laten slingeren van eigendomen die later, verspreid over Amersfoort opgehaald kunnen worden.
De jongens hebben nu 2 weken om deze wedstrijd te verwerken. We zitten in een moeilijke poule, maar van dit soort wedstijden wordt het meeste geleerd. Na de vakantie gaan ze op voor de eerste punten!!